Részecskeszűrő tisztítás házilag

Részecskeszűrő tisztítás házilag

Manapság nagyon divatos, hogy mindennel kapcsolatban találunk DIY (do it yourself) megoldásokat (már VIR szemüveget is lehet otthon készíteni). Itthon különösen kedveltek ezek a házi praktikák. A legtöbben bólogatva mondanák erre, hogy „Mert ingyen van”. Valóban. Szinte már hivatásszerűen űzzük a spórolást. Ne legyünk azonban ennyire anyagiasak. Kreatívak is vagyunk – főleg, ha ezáltal pénzt takaríthatunk meg… Lássuk akkor, hogy is néz ki a részecskeszűrő tisztítás házilag.

Részecskeszűrő tisztítás házilag

Lehetséges? ”Házi kéményseprés”?

A koromcsapda tisztítására helyénvalóbb szóhasználat az égetés (a csapdába szorult korom elég, ahogy a szemét a szemétégetőben). Ennek a folyamatát nevezik regenerálásnak. Figyeljünk a helyes autóvezetési stílusra és a körülményekre, különben többet árthatunk, mint azt gondolnánk – és lecsúszunk a spórolási verseny dobogós fokairól is.
Mit tehetünk azért, hogy a részecskeszűrő tisztítás házilag történjen? Van egy jó hír és egy rossz hírünk ezzel kapcsolatban. A jó hír az, hogy tehetünk, a rossz az egészben viszont az, hogy tennünk is kell (a muszáj pedig nagyúr és nem szívesen hódolunk be neki, még akkor se, ha fizet).

részecskeszűrő tisztítás házilag

Úton-útfélen… mert csak így megy.

A részecskeszűrő tisztítás házilag merőben másképp történik, mint más „csináld magad” módszer esetén. A folyamatot ugyanis nem otthon kell elvégeznünk, hanem meg kell járatnunk a kocsit, amit célszerű egybekötni egy hosszas kirándulással vagy épp rokonlátogatással. A koromcsapdában felfogott szennyeződés ugyanis csak úgy ég el, ha legalább 30 percig magas fordulatszámon (2000 felett) fut az autó, amire nem alkalmas a városi dugóban álldogálás és nyögvenyelős közlekedés.

Tartsunk azonban szem előtt valamit (különösen, ha nagy városban élünk és általában csak zötykölődünk a kocsival). A folyamatot (a vidéki kiruccanást) havonta célszerű ismételni, hogy a szűrő rendszeresen felfrissüljön. Így a részecskeszűrő később dugul el, az autó fogyasztása normális marad és a szervizt is később kell meglátogatnunk azzal a problémával, hogy teljesen eldugult a szűrő – és még a nagyi is örülni fog, ha rendszeresen meglátogatjuk.

A részecskeszűrő tisztítás házilag tehát főképp idő- és útiterv készítést jelent. Mindegyik hónapban kiválasztunk egy hétvégét, ahova beírjuk magunknak: „Pucolás!” vagy „Irány a vidék!”

részecskeszűrő tisztítás

részecskeszűrő

részecskeszűrő tisztítás

Ha ez nem oldotta meg a problémát, akkor keressen bizalommal és részecskeszűrőkre specializálódott szervizünkben, professzionális eljárással visszaállítjuk szűrőjét a gyári állapotába!

Részecskeszűrő tisztítás