Opel Insignia részecskeszűrő

Opel Insignia részecskeszűrő

Az Opel Insignia részecskeszűrő is csak megtelik korommal

De hogyan lehet olcsón és hatékonyan megtisztítani?

Mi a teendő, ha megtelik az Opel Insignia részecskeszűrő? Nekünk van egy tippünk. Elég költséghatékony. Hamarosan mutatjuk, de előbb nézzük meg, hogy az Opel Insignia tulajdonosok pontosan mit tapasztalnak akkor, amikor megtelik az autó részecskeszűrője. Illetve mit tesznek akkor, amikor minderről értesítést küld erről az autó. Már amennyiben küld jelzést.

opel insignia részecskeszűrő

Az Opel Insignia tulajdonosok sokszor tanácstalanok

Az Opel Insignia részecskeszűrő témát érintően a márka klub oldalán, a fórumban rengeteg tapasztalatot olvasni. Köztük olyanokat is, amikor nem kifejezetten volt közlékeny az autó a részecskeszűrő telítődését illetően. De, hogy egészen pontosak legyünk: a részecskeszűrő passzív tisztítás az, amit bizonyos típusok nem jeleznek. Azt, amikor már megtelt az Opel Insignia részecskeszűrő, azt már a műszerfal is mutatja. Az Opel Insignia a részecskeszűrő tisztítást úgy jelzi – már, amennyiben ezt jelzésnek lehet nevezni -, hogy ugrál a pillanatnyi fogyasztás értéke. Számos járműnél csak ebből lehet következtetni arra, hogy az autó épp tisztítja a részecskeszűrőt.

Érdekes módon több tulajdonos arról számolt be, hogy városi közlekedés során is végbement az Opel Insignia részecskeszűrő regenerálás

 

Pedig… Ők szerencsések, hiszen a részecskeszűrő tisztításhoz annál nagyobb fordulatszámra van szükség, mint, amilyennel a városban általában közlekedünk. A szakirodalom is azt írja, hogy az elvárás minimum 75 fok és 2 ezer 500-as fordulatszám. Ami egyébként nagyjából 600 fokos kipufogógáz hőmérsékletet jelent. Ez az a hőmérséklet, ami már képes kiégetni az alkatrészből az összegyűlt kormot. És nem csak az Opel Insignia részecskeszűrő az, aminél erről gondoskodni kell, hiszen minden dízel jármű igényli azt, hogy időközönként a városon kívül is meghajtsák az autót.

Ezt egyébként több Insigniás is megteszi. Ők azt írják, hogy kézi váltóra kapcsolnak, és négyes fokozatban közlekednek az autóval magasabb, 130-as sebességgel. Plusz: volt, aki még az ülésfűtést és minden más lehetséges automatikát bekapcsolt annak érdekében, hogy még magasabb üzemi hőmérséklete legyen a motornak. Egyébként abban, hogy melyik autónál mit jelez a jármű és mit nem, az függhet az évjárattól.

A kommentek szerint a 2010-nél idősebb Opel Insigniák részecskeszűrője jelzést küld az autó computerének, amikor elindult a passzív regenerálás. Ez a másik elnevezése annak, amikor önmagától beindul a részecskeszűrő tisztítás az autóban. A jelzés pedig annyi: Vezess tovább! Innen tudjuk, hogy beindult a regeneráló folyamat, és még járatni kell az autót, hogy az rendben végbe is menjen. Ez a táv az Insignia klub oldalán, az autóhasználók által közöltek szerint 30-40 kilométer. Ebben nagyon nincs eltérés, gyakorlatilag minden, a témában megszólaló kommentelő ennyit ír. Aztán, ha végbement az Opel Insignia részecskeszűrő tisztítás, a figyelmeztető jelzés egyszerűen csak kialszik. Ezt sajnos a 2010 előtti Insigniák nem jelzik. Akiknek ilyen autójuk van, nem marad más választásuk, mint figyelni a pillanatnyi fogyasztást.

De miért néznénk állandóan a fogyasztást? – merülhet fel a kérdés. Jogosan. Kicsit ezért pontosítunk: ha azt érzed, hogy kicsit rángat a motor és a fogyasztás is ugrál, akkor beindult a folyamat. A fogyasztásban egyébként nem kell nagy kilengésekre számítani, amikor végbemegy a részecskeszűrő tisztítás. Körülbelül 1-2 liter pluszról van szó. Azaz az átlag 6,5 helyett 7 literre növekedhet a fogyasztás. Időtartamban pedig 8-10 perc az egész – legalábbis valaki azt állítja, hogy ennyi idő alatt a teljes regenerálás megtörtént. Bár ahogy a távolságnál, úgy időnél is sokat számít az, hogy milyen sebességgel közlekedünk, Úgyhogy ezt azért ne vegye senki pontos adatnak, inkább csak egy körülbelüli értéknek.

 

Drága mulatság az Opel Insignia részecskeszűrő

 

És ilyenkor jön a rémület. Pontosabban akkor, amikor az autó tulajdonos elkezd beszélgetni a lehetséges megoldásokról az autószerelőjével. Merthogy számos hozzáértő új alkatrész vásárlását említi, mint lehetséges megoldást. Ami elsőre természetes gondolat, aztán amikor kiderül, hogy mindez mennyibe kerül, már nem is tűnik olyan ideális megoldásnak. Az Opel Insignia részecskeszűrő ugyanis 300 ezer forint körül mozog. Persze az ár függ az autó évjáratától, de az szinte biztosra vehető, hogy mindegyik esetben több százezres kiadással kell számolni. Úgyhogy nem csoda, hogy a szerelőnél kapott hír hallatán a legtöbbeknek lefelé görbül a szája. Pedig nem kéne, merthogy van más megoldás is az Opel Insignia részecskeszűrő problémára. Egyrészt vehetünk utángyártott alkatrészt. Ez töredékébe kerül az eredeti részecskeszűrőnek. Viszont itt kalkulálni kell azzal, hogy valószínűleg gyengébb minőséget kapunk, mint az eredetinél. Így akár az is előfordulhat, hogy nem kell sok idő, és ismét mehetünk a szerelőhöz. Szóval ez sem biztos, hogy a legideálisabb megoldás.

 

Akkor mit válasszunk, ha tele van korommal az Opel Insignia részecskeszűrő?

 

Mondjuk számoljunk a tisztítás lehetőségével. Ezt akár házilag is megtehetnénk, hiszen tele van „csodaszerekkel” az internet. Léteznek részecskeszűrő szettek, amikkel elvben újjá tudjuk varázsolni akár az Opel Insignia részecskeszűrőjét, akár más autóét. Miért írtuk azt, hogy elvben? Mert a gyakorlatban ezek kárt tesznek a részecskeszűrőben! Napi szinten találkozunk ilyen „olcsó” megoldásokkal, ami aztán a végén több százezer forintba kerül. Fizikai sérülést okoznak a szűrőn (kimarják), amin aztán már mi sem tudunk segíteni…..

A részecskeszűrő tisztításra már szakosodtak szervízek. Az ilyen műhelyekben pedig 20-30 ezer forintért kitisztítható a részecskeszűrő. Ezzel megoldható a korommal telítődés problémája. Csak az nem mindegy, hogy ki hogyan tisztítja ki. Mi is ezzel foglalkozunk, több száz Opel Insignia részecskeszűrő is megfordult már nálunk. Sok más szervizzel ellentétben viszont nekünk van egy szabadalmaztatott részecskeszűrő tisztítási eljárásunk, amivel gyakorlatilag újjá tudjuk varászolni az eredeti alaktrészt. Ráadásul a mi technikánk teljesen környezetbarát megoldás, és még garanciát is adunk az általunk végzett munkára. Százezer kilométer vagy egy év – ennyi ideig biztosan nem jelez majd az Opel Insignia részecskeszűrő. Illetve azután sem, csak akkor már az autó tulajdonosán is múlik, hogy mennyire figyel a jármű passzív tisztítására.

Szóval, ha jelez az Opel Insignia részecskeszűrő és egy költséghatékony megoldással orvosolnád a problémát, keress minket. Mi egy nap alatt megtisztítjuk a részecskeszűrőt. Persze nemcsak Opel, hanem más autók részecskeszűrőjének a tisztítását is vállaljuk. Kérdés esetén írj nekünk, hívj minket! Akkor is tudunk segíteni, ha a szervizünktől távolabb élsz. Keress minket!

Nézd meg, hogyan dolgozunk: Részecskeszűrő tisztítás

Itt az árainkról is pontosan tudsz tájékozódni: Részecskeszűrő tisztítás árak

Itt pedig az elérhetőségeinket találod: Kapcsolat

Keress minket bizalommal!