Részecskeszűrő tisztító folyadék

Részecskeszűrő tisztító folyadék.

A szűrőben csapdába esett korom kiégetése olyan, mint egy kilégzés nekünk embereknek. Ha mi is folyamatosan csak szívnánk, szívnánk be a levegőt, egyértelmű, hogy nem bírnánk sokáig, és jókora köhögés, fuldoklás lenne az eredménye. Ahhoz, hogy az autónk ne „fulladjon meg” nem árt, ha van a rendszerben egy kis „köptető”, tehát részecskeszűrő tisztító folyadék.

Intenzívebb tisztulás?

Inkább gyorsabb, mert a regenerálás folyamata előbb megkezdődik, mert nem kell olyan magas hőmérsékletet elérni a kipufogóban, a korom mégis elkezd égni. A hagyományos, „elmegyünk jó messzire, de nem a világ végére” típusú kiégetéssel szemben ilyenkor részecskeszűrő tisztító folyadék befecskendezésével alakul át a káros nitrogén-oxid nitroggéné és oxigénné. Ez azért jó és hasznos, mert kevésbé sportos autóvezetési stílus mellett (városi körülmények között) is tud regenerálni az autó. Igen-igen, de azért az mégis csak más életérzés, amikor kiszabadulhatunk a városból és repesztünk egy kicsit – és ha megállunk a zöldben, szívunk egy kis vidéki, friss levegőt, akkor a tüdőnknek is jót teszünk.

Részecskeszűrő tisztító folyadék

De ez valóban segít? Igen!

A kiégetésben egyértelműen segít, egy dologgal azonban számolni kell. Magának a tisztító adaléknak is van egy kis „hordaléka”, ami nem ég ki teljesen. A visszamaradó hamut mosással lehet eltávolítani, amit már szakember végez. Sok ember fejében megjelenik ekkor, hogy „megint csak a lenyúlásról szó a dolog”. Hogy mentesüljünk ezektől a negatív gondolatoktól, jó, ha tudjuk, hogy a részecskeszűrő tisztító folyadék használata nem teszi sűrűbbé a szerviz látogatását – előbb és gyakrabban kell majd szakemberhez fordulni, ha nem használunk és elhanyagoljuk a témát.

részecskeszűrő tisztítás

részecskeszűrő

részecskeszűrő tisztítás

Részecskeszűrő tisztításról bővebben itt olvashat: Részecskeszűrő tisztítás