Részecskeszűrő csere

A részecskeszűrő csere minden diesel autós számára egyenlő a rémálommal. Minden okuk meg is van rá, hiszen a részecskeszűrő csere nem olcsó mulatság.

Részecskeszűrő csere

Az esetek 98%-ában a részecskeszűrő csere megúszható egy részecskeszűrő tisztítással. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor a tisztítás már nem segít. Ilyen helyzet lehet például, amikor a gépjármű tulajdonosa túl sokáig szemet hunyt a hibajelző sárga fénye felett, vagy az olyan gépjárművek esetén, amelyeknél a részecskeszűrő akár egy magasabb padka esetén is elérhető.

reszecskeszuro_csere

Előfordul, hogy a részecskeszűrő csere anyagi vonzatait szeretné elkerülni a gépjármű tulajdonosa és ezért előbb a tisztítással próbálkozik. Ez érthető is, hiszen senkinek nem mindegy, hogy valami 50.000 Ft vagy 500.000 Ft. Azonban előfordul, hogy a tisztítás nem oldotta meg a problémát, ilyenkor a részecskeszűrő csere sajnos elkerülhetetlen. Ez szélsőséges eset, ilyen szerencsére nagyon ritkán fordul elő és az esetek 100%-ban ezt előre lehet sejteni.

Több információt olvashat a részecskeszűrőről a blogunkban. BLOG

Jogosan motoszkál fejünkben a kérdés, hogy mennyibe kerül?

A részecskeszűrő alkatrész ára autótípusonként változó, így konkrét árat nem lehet írni, azonban az árak 200.000 Ft-tól 600.000 Ft-ig terjednek.

Ebből a hozzávetőleges árból is látszik, hogy megéri elkerülni a részecskeszűrő cseréjét egy kis odafigyeléssel.

Hogy hogyan? Itt választ talál a kérdésére: KIÉGETÉS

Ha nem segített, akkor hozza hozzánk autóját és szakszerűen kitisztítjuk a részecskeszűrőt.

További információ: RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS

Tisztítás vs. Csere

Mint fentebb említettük, ritkán előfordul, hogy a részecskeszűrő menthetetlen. Azonban ha menthető, akkor anyagilag mindenképpen megéri a tisztítást választanunk. Hátránya igazából nincs. Sok helyen olvasni, hogy a tisztítással rövidül a részecskeszűrő alkatrész élettartama. Azonban egy olyan kismértékű, amellyel nincs értelme foglalkozni. Az, hogy mikor lesz szükség újabb tisztításra az kizárólag az autó használatán múlik.

Pl. egy taxi számára a két tisztítás közötti élettartam kevesebb lehet, hiszen nem mindegy, hogy 100.000 km-ert a városban 50-60-as km/óra sebességgel vezetünk le, vagy többségét autópályán 120 km/h sebességgel.

Azonban, ha odafigyelünk a részecskeszűrő természetes tisztítására, akkor a két tisztítás közötti időtartam növelhető.

Ha Ön azoknak a gépjármű tulajdonosoknak a kis százalékába tartozik, akik számára a részecskeszűrő csere elkerülhetetlen, forduljon hozzánk bizalommal!

Cserére kérjen árajánlatot itt: ÁRAJÁNLAT KÉRÉS