Katalizátor tisztítás

Katalizátor tisztítás és felújítás

Jelenleg is több ezer autó közlekedik rossz katalizátorral, hiszen egy új katalizátor nem kétforintos dolog, főleg nem az újabb autó típusok esetén. Azonban nem sokáig lehet így közlekedni, hiszen a műszaki vizsgához közeledve el kell gondolkodnunk, mi legyen a katalizátorral, ha nem akarjuk, hogy megbukjon az autónk a  vizsgán.

Jó hírünk van!

Még a rettegett P0420 és P0430-as hibakódok esetén is tudjuk a megoldást!

Visszaállítjuk katalizátora hatásfokát és egy időre elfelejtheti a katalizátor- problémát! Ráadásul a környezetvédelmi mérések is kitűnőek lesznek, ezért a katalizátor miatt nem kell aggódnia a műszaki vizsgán!

katalizátor

Szolgáltatásaink:

  • Katalizátor professzionális tisztítása
  • Katalizátor teljes felújítása, katalizátorbetét cseréje
  • Katalizátor csere
  • Teljes kipufogórendszer átvizsgálása, hibamegállapítás
  • Kipufogódob csere
  • Lambda-szonda csere
  • Emisszió mérés
  • Műszaki vizsgáztatás

Hogyan dolgozunk?

A katalizátor javítására és a környezetvédelmi értékek helyreállítására több megoldásunk is van. Az, hogy melyik megoldás lesz a célravezető, a katalizátor állapotától és a gépjármű adottságaitól (típus, évjárat, hengerműtartalom, hiba) függ.

Minden esetben a leghatékonyabb megoldást javasoljuk, a hatékonyság mellett szem előtt tartjuk a költséghatékonyságot is. Ugyan minek költene többet, mint amennyit feltétlenül szükséges? 

Kiváló szakembereink állnak szíves rendelkezésére!


MI MEGTALÁLJUK A LEGJOBB MEGOLDÁST ÖNNEK! 


Kérje bátran árajánlatunkat! Elképzelhető, hogy több alternatívát is fel fogunk tudni ajánlani! Kollégáink munkaidőben egy órán belül elküldik ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS

[cforms name=”Katalizátor érdeklődés”]

Amennyiben szimpatikusnak találja ajánlatunkat, nagyon közeli időpontot tudunk biztosítani!

Katalizátoros szervizvezetőnk telefonszáma: 06303537691


Katalizátor – a környezetvédelem képviseletében

A katalizátor rendeltetése, hogy kémiai reakció útján lecsökkentse a kipufogógázok károsanyag-tartalmát.

Miben befolyásolja a katalizátor az autó működését?

Ha jól működik, akkor semmiben. Nem azért készült, hogy fokozza a motor teljesítményét, hanem azért, hogy feleslegesen ne szennyezzük a levegőt. Persze a levegőszennyezés szóra sokan legyintenek, ha éppen arról van szó, hogy ez a saját zsebükből húzza ki a komolyabb összegeket. De gondoljunk csak bele, az MTI eredményei szerint a magyar lakosság 45%-a közlekedik autóval. Ha nem lennének az autóra vonatkozó szigorú környezetvédelmi jogszabályok, a friss levegőn eltöltött idő csak illúzió lenne családunk számára.

Katalizátor tisztítás
Ha nem lennének az autóra vonatkozó szigorú környezetvédelmi jogszabályok, a friss levegőn eltöltött idő csak illúzió lenne családunk számára.

A katalizátor, ha meghibásodik

A legtöbb autó a katalizátorhibát check engine-felirattal jelzi, a modernebbekben külön lámpája is van az alkatrésznek.

A hibás működést a motorerő csökkenése, illetve a fogyasztás növekedése is jelezheti, mert az eltömődött járatokon nehezebben jut át a kipufogógáz. Hibát jelezhet az is, ha állandóan zörgést hallunk az autó alja felől.

Bár az elsődleges szerepe a környezetvédelem, a hibás katalizátor pótlását nem érdemes halogatni, pláne ha éppen aktuális egy műszaki vizsga: hibás katalizátorral az autó az előírtnál sokkal több káros anyagot bocsát ki, emiatt a műszaki vizsgán való bukás igen erősen kilátásba kerül.

A katalizátor- ami rejtélyes módon csak úgy eltűnik!

A katalizátor felvásárlása, tárolása, hasznosítása egyelőre nem szabályozott, így aztán sokan vadásznak is rá. Lássuk be, könnyebb lopni, mint meghatározott időre bemenni egy munkahelyre, lehúzni a napi 8-10 órát, várni a havi egyszeri átutalást. Egy katalizátor lopása csak pár perc és nemesfém tartalmának köszönhetően akár egy „húszast” is megér. Mekkora üzlet! Így aztán előfordul, hogy a katalizátorunk reggelre volt-nincs.

Mennyibe kerül a katalizátor?

Az Euro3-as normáig viszonylag olcsón meg lehet úszni, de vannak olyan autó típusok, amelyekhez akár több százezer forint is lehet a katalizátor.

Katalizátor tisztítás – de hogyan?

Az interneten szörfözve rengeteg csodaszerrel találkozhatunk, de ezek persze annyira segítenek a katalizátor újjá varázsolásában, mint a sokat reklámozott gyógygombák a rákgyógyításban. Olyan „okos” megoldással is találkozhatunk, mint az etanol, a benzin stb. Nem szeretnénk senkit egy szép álomból felébreszteni, de ezek a megoldások nem működnek. Ha működnének, nem kerülne egy új katalizátor akár több százezer forintba is.

A gyártók érdeke sem az, hogy olyan alkatrészeket gyártsanak, amelyeket ha otthon szappanos vízzel elmosunk, még 100.000 kilométert elmenjünk vele csere nélkül. Logikus, nem?

Van a cserén kívül más megoldás is?

Van! Még a P0420 és a P0430-as hibakódok esetén is tudunk megoldást nyújtani a katalizátor cseréje nélkül!

Szervizünk a DPF szűrők és katalizátorok javítására specializálódott szakszerviz, minden hibára tudjuk a megoldást!

Keressen minket bizalommal! Ne költsön az autójára feleslegesen! Megcsináljuk!

részecskeszűrő tisztítás